Sopp-pizza

Alle pizzeriaer serverer pizza med sopp, men ofte brukes dyrkede varianter. I verste fall sopp fra boks, som er nærmest smakløst. Lag derfor din egen sopp-pizza, hvor fangsten fra siste sopptur anvendes til en rett også barna elsker.

Ingredienser til deigen:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 1/2 dl lunkent vann
  • 1/2 pk gjær
  • 1/2 ts salt
  • 4 1/2 dl hvetemel

Fyll:

  • 1 liter sopp (bruk gjerne kantareller, piggsopp, steinsopp, eller annet du har funnet. Kremler er også godt egnet til pizza)
  • 1 stor gul løk, finhakket
  • 4 store tomater, skåret i skiver
  • 1 dl rød eller grønn pesto
  • 2 ts oregano
  • 2 ts basilikum
  • Salt og pepper
  • 6 dl revet ost

KremleSlik gjør du det:

Tilsett gjæren til det lunkne vannet, tilsett salt, olje og mel. Arbeid den godt sammen, og la den heve på et lunt sted i 1 time.

Mens deigen hever, freser du løken meget lett i olivenolje. Soppen stekes også for seg, med salt og pepper. Når deigen har hevet, kjevles den ut til en stor pizza, som dekker stekeplaten.

Så smører du på pesto over hele pizzadeigen, legger på tomatene, og soppen strøs utover. Strø også over krydder og ost. Pizzaen stekes midt i ovnen ved ca 225 grader, i 15-20 minutter.



Bruk gjerne kremler til pizzaen. De er faste og fine, temmelig tørre, og de beste av dem har en nøtteaktig og meget god smak.