Kylling med sopp
Sopp kan brukes sammen med både fisk og kjøtt, deriblant også kylling.
Ingredienser:
- 1 grillet kylling
- 1 liter kantareller (eller annen sopp)
- 2 ss smør eller olje
- Salt, pepper og paprikapulver
- 1 fedd hvitløk
- 2 dl langkornet ris
- 1/2 liter buljong
- 4 ss Gledesdråper (eller en soyasaus)
- 1 dl lettrømme
- 1 dl fløte
Slik gjør du det:
Varm buljongen i en kjele, og tilsett Gledesdråper.
Ha i risen, og la den koke i 20 minutter.
Del kantarellene i 2, og stek dem i varm panne. Smak til med salt & pepper, og tilsett hvitløk.
Ta ut bena av kyllingen, og skjær kjøttet i biter.
Smør en ildfast form. Ha risen i bunnen, så kyllingen og deretter soppen. Dryss paprika over. Hell så over blandingen av fløte og rømme, og strø rikelig med revet ost på toppen.
Stekes i 25 minutter ved 200 grader.