Kylling med sopp

Sopp kan brukes sammen med både fisk og kjøtt, deriblant også kylling.

Ingredienser:

  • 1 grillet kylling
  • 1 liter kantareller (eller annen sopp)
  • 2 ss smør eller olje
  • Salt, pepper og paprikapulver
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 dl langkornet ris
  • 1/2 liter buljong
  • 4 ss Gledesdråper (eller en soyasaus)
  • 1 dl lettrømme
  • 1 dl fløte

Ekte kantareller

Slik gjør du det:

Varm buljongen i en kjele, og tilsett Gledesdråper.

Ha i risen, og la den koke i 20 minutter.

Del kantarellene i 2, og stek dem i varm panne. Smak til med salt & pepper, og tilsett hvitløk.

Ta ut bena av kyllingen, og skjær kjøttet i biter.

Smør en ildfast form. Ha risen i bunnen, så kyllingen og deretter soppen. Dryss paprika over. Hell så over blandingen av fløte og rømme, og strø rikelig med revet ost på toppen.

Stekes i 25 minutter ved 200 grader.