Sopp-pai
Dette er nok en rett hvor løk og sopp brukes sammen, denne gangen altså i en pai.
Ingredienser til paiskallet:
- 150 gram margarin eller smør
- 3 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1 ss kaldt vann
Ingredienser til fyllet:
- 1 liter renset sopp
- 1 stor løk
- 3 egg
- 3 dl fløtemelk
- 2-3 dl revet ost
- 1 ts salt
- Salt og pepper
- Annet krydder, f.eks. muskat
- Smør til steking av soppen
Slik gjør du det:
Paien lages ved å smuldre margarin eller smør i melet, og arbeide ingrediensene sammen med vann og salt. La deigen hvile kaldt ca 1 time. Deretter has den i en paiform, prikkes med gaffel, og stekes ved 225 grader i 10 minutter (uten fyll)
Fyllet til paien lager du ved å steke soppen gyllen i biter. Løken stekes også gyllen, og de to ingrediensene legges så oppi deigen (som nå er stekt i 10 minutter). Egg, fløtemelk og krydder piskes, revet ost blandes i, og det helles oppi formen (oppå sopp og løk). Det hele stekes så ved 200 grader på nederste ribbe i 30-35 minutter.
Åkersjampinjong - og ville sjampinjonger generelt - er meget gode sopp. De egner seg til de aller fleste soppretter.