Sopp-pai

Dette er nok en rett hvor løk og sopp brukes sammen, denne gangen altså i en pai.

Ingredienser til paiskallet:

  • 150 gram margarin eller smør
  • 3 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss kaldt vann

Ingredienser til fyllet:

  • 1 liter renset sopp
  • 1 stor løk
  • 3 egg
  • 3 dl fløtemelk
  • 2-3 dl revet ost
  • 1 ts salt
  • Salt og pepper
  • Annet krydder, f.eks. muskat
  • Smør til steking av soppen

Åkersjampinjong

Slik gjør du det:

Paien lages ved å smuldre margarin eller smør i melet, og arbeide ingrediensene sammen med vann og salt. La deigen hvile kaldt ca 1 time. Deretter has den i en paiform, prikkes med gaffel, og stekes ved 225 grader i 10 minutter (uten fyll)

Fyllet til paien lager du ved å steke soppen gyllen i biter. Løken stekes også gyllen, og de to ingrediensene legges så oppi deigen (som nå er stekt i 10 minutter). Egg, fløtemelk og krydder piskes, revet ost blandes i, og det helles oppi formen (oppå sopp og løk). Det hele stekes så ved 200 grader på nederste ribbe i 30-35 minutter.



Åkersjampinjong - og ville sjampinjonger generelt - er meget gode sopp. De egner seg til de aller fleste soppretter.