Skogssopp i butterdeig
Dette er én av Soppgleders favoritter, som alltid vekker beundring og matglede. Her benyttes ingredienser som passer svært godt med mange sopparter: fløte, hvitvin, hvitløk og løk. Det gir en fylde til soppmåltidet som de aller fleste setter pris på.
Ingredienser:
- 1 kg sopp
- 1 stor løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 1/2 dl hvitvin
- Smør
- 1 dl fløte
- Persille
- Frisk basilikum
- Salt og pepper
- Butterdeig
Slik gjør du det:
Finhakk løk og press hvitløk, og fres dette lett i smør.
Tilsett hvitvin.
Stek soppen gyllen (etter sammenkoking), og tilsett blandingen av vin/løk/hvitløk.
Tilsett fløte, og la det koke ned til 1/2 væskemengde.
Tilsett hakket persille, og smak til med salt, pepper og basilikum.
Del butterdeigplatene i to. Skjær forsiktig med en kniv langs ca 1/2 cm inn for ytterkanten, halvveis ned i deigen. Stek dem så i ovnen i henhold til oppskriften på pakken. Når de er ferdig stekt, kan man ta ut den indre delen av butterdeigplaten, slik at man får en "kiste". Fyll soppen oppi, og pynt med et par friske basilikumblader. Legg lokket halvveis oppå, og servér!