Traktkantarellsuppe

Sopp egner seg godt til supper, og traktkantareller er ypperlige i så henseende. Alle andre gode matsopper kan imidlertid også brukes.

Traktkantarell


Ingredienser (til forrett til 10 personer):

  • 1 kg ferske traktkantareller (eller tilsvarende av tørket sopp)
  • 2 stk løk
  • 2 stk poteter
  • 150 gram blåskimmelost
  • 3 liter buljong, laget på terninger eller av kjøttkraft (bruk ca 6 terninger)
  • Safran (eller gurkemeie)
  • 1 boks tomater
  • Estragon
  • Salt og pepper
  • 2 ss sukker
  • Smør
  • Dill
  • 1 beger seterrømme
  • 3 dl fløte



Slik gjør du det:

Stek først soppen, og ta vare på kraften som kommer ut av den. Stek så løken og biter av skrelte poteter, med smør, salt og pepper.

Ta løken og potetene, omtrent 3/4 av soppen, og bland med blåskimmelost, tomater, buljong, rømme og dill, og kjør det i hurtigmikser.

Ha alt opp i en kjele (også soppkraften), i tilsett krydder.

Tilsett resten av soppen og fløte, varm det opp, og servér med brød eller loff.