Matsopp

Regnet i juli, kombinert med varmen i juni, har fått fram soppen. Soppsesongen 2020 er her, til glede for mange. I skrivende stund skriver vi 14de august.

Den arten som gleder flest sopp-plukkere i Norge er nok kantarellen, og den har kommet. Den har en svært lang sesong. Noen ganger dukker den opp sent i mai, og vi kan finne den så sent som oktober. Knapt noen annen matsopp er å finne gjennom så mange måneder.

Steinsoppen (bilde av den rødbrune stiensoppen) var å finne i juli, men nå er det kun sørgelige rester å finne de fleste steder. Det går an å håpe på en skikkelig runde med denne "soppens konge" litt senere i august. Et visst håp er det, for den brune fluesoppen er det ganske mye av for tiden - og den pleier å varsle at steinsoppen er på vei. 

Det er lite rørsopper å finne på Østlandet nå, men bedre nordpå. Særlig er det skrubb. På denne tiden av året er det gjerne kremler, og slike er det noen av. Ellers er det særlig fine forekomster av den lye piggsoppen, og den er for tiden både stor og ganske markfri. 

Rødbrun steinsopp