Kursopplegg

Soppgleder arrangerer kurs for både privatpersoner, organisasjoner, lag og firmaer, samt sopparrangementer for spesielle begivenheter. Mange ønsker å gi bort et soppkurs som presang - og da lager vi et trivelig gavekort.

Kurs på Sandbakken
Vi har holdt på med soppkurs i mange år, og kommet fram til at dagskurs er hva dere ønsker. Selv om det tar tid å lære seg sopp, ønsker de færreste å sette av en helg.   
                                    
Disse kursene - på kveldstid i uka, eller dagtid i helga, inneholder også en tur til skogs - for å plukke sopp. På kursene på Sandbakken og Mellom serverer vi gjerne en varm soppsuppe - inkludert i prisen.                                                                            
På kursene stiller vi alltid med ferskplukket sopp, slik at alle får hver av artene til å holde i hånd, bryte i, samt lukte og smake på (ikke giftsoppene). Sopp skal ikke, og kan ikke, læres ved hjelp av plansjer og bøker. De skal læres ved å studere hver enkelt art i fersk tilstand, og erfare litt av den variasjonen hver enkelt art representerer. En ung sopp likner ikke en gammel sopp, og to individer kan se ganske ulike ut!                             
 
På kurset får alle et kurshefte, som først og fremst lærer dere endel generelle regler for bestemmelse av sopp. Slike finnes nemlig. Det går an å bestemme spiselig sopp uten nødvendigvis å artsbestemme eksemplaret dere har funnet.